0

Facebook Messenger en Spotify bouwen samenwerking uit

Facebook heeft als geen ander in de gaten hoe belangrijk muziek is binnen een sociaal netwerk. Daarom werkte het bedrijf al geruime tijd succesvol samen met Spotify. Deze samenwerking heeft nu een nieuwe mogelijkheid opgeleverd in Facebook Messenger.

Facebook en Spotify intensiveren samenwerking.

Facebook en Spotify intensiveren samenwerking.

Tijdens het chatten met Facebook Messenger zal de slimme assistent van Facebook, die de veelzeggende naam ‘M’ heeft, muzikale suggesties uit Spotify geven. Deze suggesties zullen alleen vertoond worden op momenten dat gebruikers praten over artiesten of tracks. M zal dit doen op basis van ingevoerde chatberichten.

Naast suggesties op basis van artiesten of titels van tracks zal M ook reageren op teksten als ‘listen to music’ of ‘find music’. Deze teksten worden automatisch voorzien van hyperlinks naar een pagina binnen Spotify. Op deze pagina worden tracks vertoond die je in de afgelopen periode hebt beluisterd. Met een druk op de knop kan degen met wie je chat ook deze muziek streamen.

De functie om muziek te streamen vanuit Facebook Messenger in combinatie met de slimme assistent van het sociale netwerk is per direct beschikbaar. Gebruik je Facebook Messenger en heb je een Spotify Premium abonnement? Dan kun je nu muziek streamen vanuit de Messenger applicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.