0

Ed Sheeran, Lil’Kleine en Boef populairst op Spotify

Ed Sheeran bracht aan het begin van dit jaar zijn nieuwe album ‘÷’ uit na een zelfverkozen rustpauze van ruim een jaar. Het album van de Britse singer/songwriter bleek een enorm succes en domineerde in 2017 wereldwijd alle hitlijsten.

Het album 'Divide' van Ed Sheeran domineerde de hitlijsten in 2017, ook op Spotify.

Het album ‘Divide’ van Ed Sheeran domineerde de hitlijsten in 2017, ook op Spotify.

Zowel de track ‘Shape of You’ als het complete album ‘÷’ staan dan ook op de eerste positie van de jaaroverzichten van Spotify. ‘Shape of You’ was zowel in Nederland als globaal de meest gestreamde track op Spotify. Dankzij het album en de hit ‘Shape of You’ was Ed Sheeran ook nog eens de meest populaire artiest op Spotify.

Ed Sheeran staat met zijn track ‘Shape of You’ dus op de eerste plek in de lijst met meest gestreamde tracks op Spotify. De top vijf wordt verder aangevuld door tracks van Lil’ Kleine, Boef, Ronnie Flex en Kygo. Opvallend is dat Luis Fonsi en Daddy Yankee met de track ‘Despacito’ net buiten de top 5 vallen.

Ook in de lijst met meest populaire artiesten doet Nederlandse rap het prima. Naast bovengenoemde rappers werden ook Sevn Alias, SFB en Josylvio veel gestreamd op Spotify. De sterke opkomst van rap is volgens Spotify niet alleen in Nederland zichbaar. Wereldwijd werd er dit jaar fors meer hiphop en rap geluisterd vergeleken met vorig jaar.

De populairste artiesten in Nederland in 2017 (volgens Spotify).

1. Ed Sheeran
2. Lil Kleine
3. Boef
4. Ronnie Flex
5. Sevn Alias
6. Drake
7. SFB
8. Josylvio
9. The Chainsmokers
10. Coldplay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.