0

‘Discover Weekly’ ontzettend populair onder Spotify gebruikers

De Discover Weekly afspeellijsten zijn relatief nieuw binnen Spotify. Op basis van jouw luistergedrag stelt de online muziekdienst wekelijks een lijst samen met tracks die passen bij jouw muzieksmaak.

Veel gebruikers van Spotify gebruiken deze mogelijkheid: het afgelopen jaar hebben meer dan 40 miljoen Spotify gebruikers geluisterd naar tracks uit de gepersonaliseerde playlists. Om Discover Weekly te kunnen beluisteren is een abonnement op Spotify Premium noodzakelijk.

Discover Weekly is erg populair op Spotify.

Discover Weekly is erg populair op Spotify.

De Discover Weekly afspeellijst wordt elke maandag opnieuw samengesteld voor betalende gebruikers van Spotify. Zij kunnen in deze afspeellijst muziek ontdekken die ze nog niet kennen maar die wellicht wel in de smaak zal vallen.

De afspeellijst wordt gemaakt op basis van jouw luistergedrag. Deze muziek wordt gecombineerd met de muziek van andere mensen die naar dezelfde tracks luisteren. Muziek die zij leuk vinden maar die nog niet in jouw afspeellijsten staat wordt in de Discover Weekly lijst gezet.

In totaal zijn er meer dan 5 miljard tracks beluisterd die rechtstreeks afkomstig is uit de Discover Weekly afspeelijst. Veel van de nieuwe tracks die mensen beluisteren wordt overgezet naar de eigen afspeellijsten.

Vooral onbekende artiesten hebben veel voordelen uit de afspeellijst met niewe muziek. Uit cijfers van Spotify blijkt dat maar liefst 8000 artiesten de helft van hun luisteraars halen uit de Discover Weekly Playlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.