0

Deezer introduceert muziek streamen met ‘Deezer Elite’

Deezer klanten die momenteel muziek streamen via een Deezer Premium abonnement krijgen deze maand een aanbieding voor een nieuw abonnement van Deezer. Met Deezer Elite, zoals het abonnement gaat heten kunnen klanten van het bedrijf muziek streamen in cd kwaliteit.

Net zoals bij andere diensten die muziek streamen in hoge kwaliteit (Tidal, Qobuz) zal Deezer Elite ook gebruik maken van flac bestanden. De geluidskwaliteit van flac bestanden is veel groter dan de kwaliteit van mp3. Van die betere kwaliteit profiteren vooral mensen met een dure geluidsinstallatie: daar is het verschil tussen flac en mp3 namelijk echt goed hoorbaar.

In Amerika wordt Deezer Elite al geruime tijd aangeboden. In dat land kent de nieuwe streaming dienst al 200.000 gebruikers. In totaal kunnen zijn 25 miljoen tracks beluisteren in cd-kwaliteit. Daarnaast kunnen ook 10 miljoen tracks nog niet in cd-kwaliteit beluisterd worden. Deze nummers worden in een later stadium wellicht aangeboden als flac-stream.

Prijs Deezer Elite

Deezer Elite kost in Amerika 15 dollar per maand met daarbij de aanbieding dat bij een jaarabonnement de prijs per maand op 10 dollar ligt. Of Deezer Elite ook in Nederland deze aanbieding gaat gebruiken is nog niet bekend. Wel lijkt de prijs te gaan liggen op 15 euro per maand als per maand wordt betaald. En daarmee is Deezer ELite goedkoper dan Qobuz en Tidal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.