0

Deezer gaat naar de beurs en verwacht 345 miljoen op te halen

Deezer heeft haar zaken eindelijk voor elkaar. Al geruime tijd wil het bedrijf graag naar de beurs om zo extra geld op te halen voor nieuwe investeringen op het gebied van techniek en marketing. Zoals het er nu naar uitziet zal Deezer aan het eind van deze maand haar beursgang maken.

Het Franse bedrijf dat al sinds 2007 muziek streaming aanbiedt wil ruim 8 miljoen aandelen verkopen voor een prijs tussen de 35 en 50 euro. Daarmee zal deze beursgang Deezer meer dan 300 miljoen euro opleveren. Op 30 oktober start de handel in aandelen Deezer.

Het geld kan het bedrijf goed gebruiken. Want ondanks het grote succes blijft Deezer een kleine speler in vergelijking met Spotify en Apple Music. Zo heeft Deezer net geen 4 miljoen betalende gebruikers waar Spotify meer dan 20 miljoen mensen van betaalde streaming muziek biedt.

Aan de mogelijkheden van Deezer zal het in ieder geval niet liggen. Als enige van de grote drie in het streamen van muziek biedt Deezer namelijk lossless kwaliteit aan voor het streamen van muziek. Verder kan er met Deezer ook muziek gedownload worden en heeft de Deezer applicatie  radiostations die gratis radio aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.