0

Deezer en BMW gaan samenwerken voor streaming muziek in de auto

Deezer gaat beginnen met het aansluiten van BMW’s met het ConnectedDrive systeem op haar streaming muziekdienst. Hiermee kunnen bezitters van een BMW muziek streamen terwijl ze rijden. BMW is een van de eerste automerken die muziek streaming via de geintegreerde geluidsinstallatie mogelijk maakt.

Helaas kan niet iedere BMW bezitter gebruik maken van Deezer: oudere auto’s hebben het ConnectedDrive systeem nog niet. Alle nieuwe BMW-modellen die momenteel verkocht worden beschikken nagenoeg allemaal wel over dit systeem.

BMW brengt Deezer onder in het Online Entertainment gedeelte van nieuwe auto’s. Binnen deze dienst zit ook al de streaming muziekdienst Napster. Deezer is naast Napster de twee muziekdienst waarmee je in de auto muziek kunt streamen.

Om muziek te streamen met Deezer is het noodzakelijk om een speciale simkaart te gebruiken. Via deze simkaart haalt Deezer automatisch muziek op uit haar catalogus. Deezer slaat deze muziek op op een harddisk die in het systeem is geplaatst. Uiteraard moet je als gebruiker eerst aangeven welke muziek je wil luisteren in de auto.

Deezer en BMW bieden deze dienst aan in een aantal Europese landen waaronder Duitsland, Frankrijk en Engeland. Ook in Nederland werkt Deezer via het ingebouwde entertainmentsysteem van je BMW. Als je op vakantie bent in een van de landen die Deezer ondersteunt dan kost het streamen van muziek niets extra’s. Wel kost een abonnement op ConnectedDrive maandelijks een bepaald bedrag. De hoogte hiervan is afhankelijk van het model BMW dat je rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.