1

De nieuwste muziek streamen met de Spotify Release Radar

Spotify heeft vorige week een nieuwe functie aan haar muziekdienst toegevoegd waarmee je nooit meer nieuwe releases mist van artiesten die jij leuk vindt. De Release Radar, zoals Spotify de functie heeft genoemd, is beschikbaar voor zowel Spotify Premium als Free gebruikers en kun je nu al terugvinden in de applicaties voor iOS en Android.

De Release Radar bestaat uit een persoonlijke afspeellijst die elke vrijdag automatisch wordt samengesteld. De nadruk in deze afspeellijsten ligt vooral op nieuwe muziek van artiesten die jij op basis van je luistergedrag leuk vindt. Verder wordt de lijst aangevuld nieuwe muziek van artiesten die muziek maken uit genres die jij leuk vindt.

Hoe werkt de release radar?

Spotify verzamelt veel gegevens over het luistergedrag van haar gebruikers. Op basis van het luistergedrag van gebruikers in combinatie met nieuwe muziek die beschikbaar komt wordt er een afspeellijst aangemaakt op basis van jouw muziekvoorkeuren met uitsluitend nieuwe muziek.

Deze Release Radar afspeellijsten kun je afspelen op je smartphone of tablet. Maar ook de internet versie van Spotify beschikt over de Release Radar afspeellijsten. Gebruik je Spotify Free dan kun je de afspeellijst alleen streamen in lage kwaliteit. Spotify Premium gebruikers kunnen de afspeellijst niet alleen streamen. Zij kunnen de muziek downloaden en deze offline afspelen.

 

Mis nooit meer nieuwe muziek releases met de Spotify Release Radar.

Mis nooit meer nieuwe muziek releases met de Spotify Release Radar.

One Comment

  1. Nog steeds een flop vergeleken bij hoe makkelijk het was om al je artiesten te volgen. Voorheen kon je via een notificatiefunctie álle releases volgen. Nu maakt Spotify een selectie voor je. Ik krijg dus een schrijntje van de honderden artiesten die ik volg te zien… het kost bovendien alleen maar meer moeite om te zien of het om een single of een album gaat. Frustreer me al maanden aan deze achteruitgang, evenals velen anderen. Maar daar geeft Spotify zolang ik mijn maandelijkse bijdrage lever geen gehoor aan. Disfunctioneel bedrijf, jammer…

    Jeffrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.