0

David Guetta meest populair op Spotify

Spotify publiceert op regelmatige tijden ranglijsten over populaire muziek op haar streaming muziekdienst. In het kader van het Amsterdam Dance Event dat deze dagen wordt gehouden werd deze week een lijst gepubliceerd met meest populaire dance-artiesten. Deze lijst wordt aangevoerd door David Guetta. Tracks van Guetta werden meer dan 1 miljard keer beluisterd via Spotify.

Naast David Guetta werden ook dance-tracks van Avicii en Calvin Harris meer dan 1 miljard keer gestreamd met Spotify. De meest populaire Nederlandse dance artiest gemeten naar het aantal muziek streams in Spotify is Tiësto. Hij is ook nog eens de meest gestreamde Nederlandse artiest aller tijden.

Nederland

De ranglijst van populaire dance en house artiesten ziet er in Nederland anders uit dan in de rest van de wereld. Avicii voert hier de lijst aan, daarachter staan Calvin Harris en David Guette op nummer 2 en 3. Verder staan Armin van Buuren en Afrojack in Nederland op plek 4 en 5, hoger dus dan Tiësto.

Ook concludeert Spotify dat Nederlanders fervente dance en house liefhebbers zijn. Alleen in Litouwen, Guatemala, Ecuador en Duitsland wordt meer dance muziek geluisterd dan hier. Helemaal representatief zijn deze cijfers overigens niet: Spotify is namelijk niet wereldwijd beschikbaar. Momenteel kunnen mensen in 58 landen muziek streamen met Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.