1

Chromecast Audio: muziek streamen naar je speakers

Google heeft deze week de Chromecast Audio aangekondigd. Met dit kleine apparaatje is het mogelijk om muziek rechtstreeks naar je speakers te streamen.

Via je smartphone of tablet kun je met de (voor Chromecast bezitters) bekende ‘cast’ knop beginnen met het streamen van muziek. Onder andere de Spotify app, de Play Music app en de Youtube app zullen deze cast knop krijgen.

De installatie en het gebruik van de Chromecast Audio lijken erg eenvoudig te zijn. Volgens Google volstaat het om de Chromecast Audio via wifi te verbinden met een Android smartphone of tablet om muziek te kunnen streamen.

Als de Chromecast Audio net zo eenvoudig in het gebruik is als de normale Chromecast dan lijkt deze claim te gaan kloppen. Onze ervaringen met het gebruik van de Chromecast zijn namelijk erg positief.

Ook voor iOS.

Naast een applicatie voor Android biedt Google ook een Chromecast Audio applicatie voor iPad en iPhone. Hierdoor krijgen bepaalde applicaties op deze apparaten ook de beschikking over de cast-audio knop. Apple heeft al wel laten weten de Chromecast Audio niet te gaan ondersteunen via Apple Music.

Alleen voor actieve speakers

Het rechtstreeks streamen van muziek naar losse speakers werkt alleen als deze speakers beschikken over een ingebouwde versterker. De Chromecast Audio kan namelijk alleen rechtstreeks streamen via een 3.5mm audio plug naar actieve speakers.

Verder is het mogelijk om de Chromecast Audio via een optische, 3.5mm plug of RCA aan te sluiten op een versterker of stereo. Deze kan vervolgens muziek streamen via de passieve speakers die op deze versterker zijn aangesloten.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.