0

China censureert streaming muziek aanbieders

De Chinese overheid verplicht aanbieders van streaming muziek tot het censureren van hun aanbod. Vooral muziek die tegen het communistische bewind in China ingaat mag niet worden aangeboden. Streaming aanbieders moeten zelf alle muziek screenen voordat deze online komt. Deze vorm van zelfcensuur blijkt volgens Chinese instanties beter te werken dan overheidscensuur.

Vanaf 1 januari zijn alle bedrijven die in China streaming muziek aanbieden verplicht om hun aanbod te censureren. De resterende maanden van dit jaar kunnen zij gebruiken voor het op orde brengen van hun software en hardware. Vooral Alibaba en Baidu moeten aan de bak: zij hebben momenteel het grootste marktaandeel op het gebied van streaming muziek.

China censureert al langer online en offline media. Zo worden onder andere nieuwssites, sociale media en websites om gratis muziek te downloaden scherp in de gaten gehouden. Vooral opruiende teksten richting de Chinese Communistisch partij wordt snel offline gehaald. Nog niet eerder besloot China om streaming muziek aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.