0

Blackberry stopt met streaming muziekdienst

Blackberry gebruikers zullen op zoek moeten naar een andere dienst voor streaming muziek op hun mobiele telefoon. De Canadese smartphone-maker liet afgelopen week namelijk weten dat de Blackberry Messenger Music service per 2 juni uit de lucht zal gaan. De Cloud Based streaming muziekdienst voor Blackberry bestond nog maar twee jaar maar past niet meer in de plannen van RIM.

Blackberry music werd vanaf augustus 2011 aangeboden voor een vast bedrag per maand. Voor dat bedrag kunnen Blackberry gebruikers muziek aanbevelen aan vrienden en diezelfde muziek ook delen. De muziek streaming dienst kent echter ook vervelende limieten. Zo kunnen maximaal 50 tracks per maand gedeeld worden uit de catalogus van enkele miljoenen liedjes die Blackberry Music aanbiedt. Dit soort limieten heeft een groot succes voor Blackberry Music in de weg gestaan.

Gebruikers van Blackberry Messenger Music kunnen als goedmakertje 30 dagen gratis gebruikmaken van Rdio. Via deze streaming muziek dienst is het mogelijk om muziek te streamen naar Blackberry telefoons. Na de eerste 30 dagen is het mogelijk om een betaald abonnement te nemen op deze muziekdienst. Of Blackberry ooit nog terugkeert in de streaming muziek software lijkt onwaarschijnlijk met de dalende verkoopcijfers van Blackberry toestellen en het matige succes van Blackberry Music.

Voor mensen die muziek willen streamen is het genoemde Rdio een goed alternatief. Ook andere streaming muziek bedrijven als Spotify en Deezer bieder Blackberry applicaties aan om muziek te luisteren op Blackberry. Daarnaast is het downloaden van muziek en deze overzetten naar je Blackberry een goede manier om muziek te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.