0

Beats muziek streaming dienst in handen van Apple

Beats muziek streaming

Beats muziek streaming

Het gonst van de geruchten rondom Beats en Beats Music. Beide bedrijven, Beats gespecialiseerd in koptelefoons en Beats Music een online muziek streaming dienst, zouden in de belangstelling staan van Apple. Het bedrijf achter de iPhone, iPad en verschillende andere producten zou het moederbedrijf achter Beats over willen nemen voor bedrag van 3,2 miljard euro.

Als de overname doorgaat zou het de grootste overname door Apple ooit zijn. Achter deze overname zitten trouwens vooral andere belangen dan de koptelefoons en muziek streaming dienst. Apple is vooral geinteresseerd in de ontwikkelaars die bij Beats werken aan producten op muziek gebied. De fabrikant van iPhone, iPad en andere mobiele apparaten heeft moeite om te innoveren. Door de overname van Beats, maar ook dooor eerdere overnames, hoopt men sneller met nieuwe producten te komen.

De huidige eigenaren van Beats zijn blij met de aanstaande deal. Apple betaald ruim 3 miljard dollar voor het bedrijf wat betekent dat zowel Jimmy Lovine als Dr. Dre, beide eigenaren van Beats, elk miljardair zullen zijn na de transactie. Verder zullen beide muzikanten en ondernemers waarschijnlijk een hoge functie krijgen in het bestuur van moederbedrijf Apple. Of de deal definitief doorgaat is nog onzeker: deze week wordt meer duidelijkheid verwacht over de overname van de Beats koptelefoons en muziek streaming dienst door Apple.

Beats naar Nederland?

Beats Music is een muziek streaming dienst die vorig jaar werd aangekondigd door Beats Electronics. Het bedrijf achter de bekende koptelefoons wilde marktaandeel wegnemen van Spotify, Pandora en All Access. Afgelopen januari werd Beats Music aangekondigd en uitgerold. Tot nu toe is de muziek streaming dienst alleen beschikbaar in Amerika.

Of Beats Music door de overname van Apple sneller naar Nederland gaat komen is nog onbekend. Wel lijkt de overname door Apple een grotere garantie te geven voor wat betreft een uitrol naar andere landen dan alleen de Verenigde Staten. Of we in Nederland muziek kunnen streamen via Beats Music is voorlopig dus nog afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.