0

Beats Music wordt goedkope muziek-streaming-dienst

In mei van dit jaar nam Apple Beats over. Nu de fabrikant van koptelefoons en de bijbehorende muziek streaming dienst Beats Music definitief in handen is van Apple is wordt bekend welke plannen Apple met het bedrijf heeft. Zo lekte vandaag het nieuws uit dat Apple van plan is om Beats Music als een goedkope muziek streamingdienst in de markt te gaan zetten.

Apple lijkt hiermee vooral op prijs te willen concurreren met grote aanbieders van muziek streaming. Spotify, Pandora en Deezer, de drie grote spelers in de markt, vragen allemaal 10 euro voor een abonnement waarmee onbeperkt muziek gestreamed kan worden. Volgens diverse bronnen is Apple momenteel in gesprek met platenlabels en artiesten over nieuwe vormen van muziek streaming via Beats Music. Door nieuwe rechten en nieuwe functies hoopt Apple muziek streaming goedkoper te kunnen aanbieden.

Op dit moment is Beats Music alleen in Amerika te gebruiken. Daar kost een abonnement nu nog 10 dollar. In de nieuwe versie van Beats Music, die volgens verwachting in de loop van volgende jaar zal verschijnen, zullen de nieuwe mogelijkheden ingebouwd zijn. Daardoor lijkt het erop dat de streaming muziekdienst pas vanaf volgend jaar goedkoper zal worden aangeboden. Of dat in Nederland ook het geval is, is sowieso nog onbekend. Beats Music wordt hier helemaal nog niet aangeboden.

De plannen van Apple staan lijnrecht tegenover de koers van Spotify en andere concurrenten. Zij besloten vorig jaar juist om een goedkope variant van muziek streaming-apps af te schaffen. Zo kan er met Spotify alleen gratis muziek gestreamd worden of via een abonnement van 10 euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.