0

Apple wil Beats Music als standaard muziek streamingdienst in iOS

Mensen met een iPhone of iPad kunnen vanaf volgend jaar muziek streamen via Beats Music, de muziekdienst die Apple begin dit jaar overnam maakt dan namelijk standaard deel uit van iOS. Apple kreeg de beschikking over Beats Music toen het bedrijf Beats by Dre overnam voor een bedrag van meer dan 2 miljard euro.

Volgens de Financial Times, een Amerikaanse zakenkrant, zou Apple Beats Music in maart al geintegreerd kunnen hebben in iOS. Door deze integratie zou het bedrijf groeien van ongeveer 100.000 betalende gebruikers naar een potentieel van enkele honderden miljoenen mensen die een iPhone of iPad bezitten. Als maar een fractie van deze gebruikers muziek gaat streamen via Beats Music dan zou Apple ineens de grootste aanbieder van streaming muziek zijn.

Concurrentie voor Deezer en Spotify

De integratie van Beats Music in iOS zal door Spotify en Deezer met lede ogen worden aangekeken. Een standaard muziek-streamingdienst in iOS zou de groei van beide bedrijven ernstig kunnen hinderen. Aan de andere kant heeft de integratie van Play Music – All Access in Android de groei van Spotify en Deezer niet in de weg gezeten. Dus misschien valt het allemaal nog wel mee voor beide bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.