0

Apple werkt aan betere geluidskwaliteit voor Apple Music

Apple is niet helemaal tevreden met de geluidskwaliteit van Apple Music. Het bedrijf werkt daarom aan een nieuw audioformaat dat moet gaan zorgen voor muziek streaming in nog hogere kwaliteit. Het nieuwe formaat zou zelfs zulke hoge kwaliteit leveren dat de standaard 3,5mm aansluitingen op smartphones niet voldoende kan overbrengen.

Het nieuwe formaat voor het streamen van muziek via Apple Music zal een samplefrequentie van 95 kHZ bieden bij een bitdiepte van 24. Daarmee is dit nieuwe format vergelijbkaar met de lossless kwaliteit die Tidal biedt. Voor de meeste mensen zal het verschil in kwaliteit tussen het huidige formaat en het nieuwe formaat niet hoorbaar zijn. Mensen met een high-end stereo installatie of koptelefoon zullen wel profiteren van het nieuwe bestandsformaat.

De hogere kwaliteit van de bestanden op Apple Music lijkt het einde te gaan betekenen van de standaard 3,5mm plug op iPhone en iPad. Deze is namelijk niet toegerust om de kwaliteit over te brengen. Apple zal daarom vanaf volgend jaar hoogstwaarschijnlijk alleen nog Lightning-ingangen op haar nieuwe iPhone en iPad modellen plaatsen. Deze ingang is nu nog samen met een standaard ingang terug te vinden op alle nieuwe iPhones en iPads.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.