0

Apple overweegt ingrijpende wijzigingen Apple Music app

Streaming muziek en betaalde muziek downloads worden steeds belangrijker voor Apple. Dat blijkt maar weer eens uit nieuwe informatie over de Apple Music applicatie, Apple iTunes en Apple TV.

Apple Music

Apple Music krijgt een zwart/witte interface om het streamen van muziek makkelijker te maken.

Apple Music krijgt een zwart/witte interface om het streamen van muziek makkelijker te maken.

Allereerst nieuws over Apple Music. Apple lijkt namelijk van plan om de applicatie om muziek te streamen een grondige facelift te gaan geven.

Zo wordt de gehele interface waarschijnlijk in zwart/wit weergegeven kleur en zullen ook andere elementen van de interface op schop gaan. Dit allemaal om het navigeren binnen het muziekaanbod makkelijker te maken.

Naast kosmetische aanpassingen zal ook de functionaliteit van Apple Music worden uitgebreid. Zo zal het in nieuwe versie van de app mogelijk zijn om songteksten te lezen tijdens het luisteren naar muziek.

Ook zal het aantal muziekvideo’s worden uitgebreid en zullen verschillende kleine problemen in de software worden aangepast.

iTunes

Ook de iTunes applicatie, voor het streamen en downloaden van muziek, gaat op de schop. Allereerst biedt de nieuwste iTunes versie een oplossing voor een vervelend probleem waarbij muziek uit de bibliotheek verdwijnt. Verder is de layout aangepast en is het navigeren binnen muziek gemakkelijker.

De interface van iTunes gaat fors op de schop.

De interface van iTunes gaat fors op de schop.

Apple TV

Tot slot lijkt ook de Apple TV niet te ontkomen aan het belang van muziek voor Apple. De nieuwe Apple TV interface krijgt een ingrijpende facelift waarbij binnen de Apple Music applicatie alle functies voor het luisteren naar muziek verzameld zijn. Dus ook afspeellijsten en lokaal opgeslagen muziek moeten via deze weg beluisterd worden.

Wanneer de Apple TV een update krijgt naar de nieuwste versie van de Apple Music applicatie is nog niet bekend. Ook over de exacte planning voor de Apple Music update is nog weinig bekend. Waarschijnlijk zal er in de komende week meer duidelijkheid komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.