0

Apple overweegt eizen muziek streaming dienst

Apple, de fabrikant van onder meer de iPad en iPhone, overweegt volgens een Amerikaanse website om een concurrent op te zetten voor Spotify en All Access. De muziek streaming dienst van Apple zou moeten zorgen voor een kentering in de daling van betaalde muziek downloads via de iTunes store. Verder overweegt Apple om een Android versie van de iTunes software uit te brengen.

Volgens de Amerikaanse muzieksite Billboard voert Apple momenteel overleg met een aantal hoge medewerkers van verschillende muzieklabels in Amerika. De gesprekken gaan over het opzetten van een dienst waarmee iPad en iPhone gebruikers kunnen muziek kunnen streamen.

Muziek streamen met iPad en iPhone met nieuwe muziekdienst van Apple

Muziek streamen met iPad en iPhone met nieuwe muziekdienst van Apple

Een eigen muziekdienst voor Apple zou een flinke koerswijziging voor het Amerikaanse bedrijf betekenen. Volgens Apple oprichter Steve Jobs zouden consumenten niet geïnteresseerd zijn in een een abonnementsdienst voor streaming muziek.

Nu in de praktijk echter blijkt dat muziek streaming diensten zoals Spotify, Rdio en Deezer grote commerciële successen behalen en de omzetten uit betaald muziek downloaden teruglopen lijkt Apple een nieuwe weg in te slaan. Een streaming dienst zou de teruglopende omzet uit muziek downloaden moeten opvangen.

Android versie van iTunes

Naast een eigen muziek streaming dienst zou Apple ook overwegen om een Android versie van de iTunes software uit te brengen. Vooral het veel grotere marktaandeel van Android in vergelijking met het eigen iOS zou de reden zijn voor een iTunes versie voor Android. Ook deze stap van Apple druist in tegen Steve Jobs’ visie: hij vond de Windows versie van iTunes al een slecht idee en zag geen enkele reden voor het blij maken van Android gebruikers.

Apple bracht als reactie op het succes van online muziek streaming al wel een eigen radiodienst uit. Via iTunes radio kunnen iPhone en iPad gebruikers al gratis muziek streamen. Deze gratis muziek wordt afgewisseld met advertenties om zo geld in het laatje te brengen. In Nederland is iTunes radio nog niet beschikbaar, waarschijnlijk zal dat binnen afzienbare tijd wel gebeuren: dan kunnen Nederlandse bezitters van een iPad of iPhone ook gratis muziek streamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.