0

Apple neemt Shazam over

Apple heeft gisteren bekend gemaakt dat het Shazam zal overnemen. Apple wil de marktleider op het gebied van muziekherkenningssoftware gaan gebruiken om Apple Music nog succesvoller te maken.

Apple neemt Shazam over.

Apple neemt Shazam over.

Shazam werd opgericht in 1999. Het bedrijf leidt ondanks haar grote succes een kwakkelend bestaan. De omzet bedroeg over 2016 net geen 50 miljoen euro. En dat is maar weinig, zeker gezien het feit dat de Shazam applicatie op tientallen miljoenen telefoon geïnstalleerd staat.

Shazam is vooral goed in het herkennen van muziek op basis van korte muziekfragmenten. Ondanks het grote succes van de applicatie heeft het bedrijf grote moeite met het verdienen van geld. Maar weinig mensen downloaden tegenwoordig nog muziek uit downloadwinkels en van websites. En dat is juist waar Shazam haar geld mee verdiende.

Momenteel is Shazam bezig met het opzetten van diensten rondom augmented reality. Wellicht dat de mogelijkheden binnen deze markt ook een reden zijn geweest voor Apple om Shazam over te nemen. Verder lijkt het logisch dat Apple de software voor het herkennen van muziek wil gaan inzetten om Apple Music te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.