0

Apple neemt medewerkers van Omnifone in dienst

Niet Spotify, Deezer of Pandora waren de eerste bedrijven die streaming muziek aanboden. Al in 2003 startte het Britse bedrijf Omnifone met abonnementen voor het onbeperkt streamen van muziek naar computers en laptops. Toen Omnifone afgelopen mei failliet ging ging het gerucht rond dat Apple het bedrijf over wilde nemen.

Helaas voor Omnifone heeft Apple Music dat niet gedaan. Wel kwam vandaag het nieuws naar buiten dat Apple een groot aantal medewerkers van Omnifone in dienst heeft genomen. Ook zou Apple een aantal patenten van Omnifone hebben overgenomen.

Omnifone begon in 2003 als een online muziekdienst waar gebruikers een abonnement op konden afsluiten. Omdat in die tijd veel mensen nog gratis muziek downloaden van internet werd Omnifone geen groot succes. Wel wist het bedrijf veel van haar technologie te verkopen aan grote telecombedrijven en smarthpone-makers.

Toen Spotify in 2006 begon met het aanbieden van streaming muziek en ook andere aanbieders actief werden verloor Omnifone veel van haar klanten. Aan het begin van dit jaar leidde dit tot het faillissement van Omnifone.

Apple heeft delen van Omnifone overgenomen en medewerkers in dienst genomen om haar eigen muziekdienst beter te kunnen maken. Zowel iTunes als Apple Music kunnen profiteren van de kennis en mogelijkheden van Omnifone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.