0

Apple Music wil meer exclusieve content aanbieden

Apple Music werd vorige week alweer een jaar oud. In het eerste jaar van het bestaan van de online muziekdienst werden met een aantal artiesten exclusieve deals gesloten. In ruil voor een forse betaling verkreeg Apple het alleenrecht op het online aanbieden van albums en singles.

Het afsluiten van deals met artiesten werpt haar vruchten af. Apple heeft mede dankzij deze manier van werken een grote positie op de markt voor streaming muziek weten te verwerven. Apple liet daarom in een verklaring weten het komende jaar meer energie te gaan steken in het verkrijgen van de exclusieve rechten op muziek en videoclips.

Meer exclusieve content op Apple Music.

Meer exclusieve content op Apple Music.

In een interview met een aantal hoge medewerkers van Apple Music wordt de te volgen strategie uitgebreid uit de doeken gedaan. Zo zal Apple het komende jaar exclusieve deals sluiten met artiesten wiens album alleen op Apple Music te beluisteren zal zijn. Onder andere Drake en M.I.A. zullen nieuwe muziek eerst uitbrengen op Apple Music.

Meer vrijheid op Apple Music

Een tweede deel van het succes van Apple Music is het gevoel van vrijheid dat artiesten ervaren bij Apple Music. Apple streeft ernaar om haar muziekdienst steeds meer het jaren 80 en 90 imago van MTV te geven. De muziekzender was in die tijd erg populair bij bekende artiesten omdat ze veel vrijheid kregen bij de zender. Apple Music wil dit ook graag bereiken: als je geliefd bent bij artiesten zullen zij nieuwe muziek graag uitbrengen via jouw muziekdienst en de concurrentie even laten wachten.

Naast muziek zijn ook videoclips erg belangrijk voor nog meer succes voor Apple Music. Apple zal zich het komende jaar nog meer richten op het op verschillende manieren meewerken aan videoclips van populaire artiesten. Ook is het bedrijf van plan om via Apple Music exclusieve concertregistraties te gaan aanbieden. Het vorig jaar op deze manier gestreamde concert van Taylor Swift was namelijk een enorm succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.