0

Apple Music voor Android vernieuwd

Apple heeft de Music applicatie voor Android flink op de schop gegooid. Door deze aanpassingen lijkt de app om muziek te streamen via het aanbod van Apple Music op Android smartphones nu sterk op de app voor iOS. En dat werd tijd ook: de Android applicatie voor Apple Music bleef qua functionaliteit en vooral qua looks erg achter vergeleken met de iOS app.

In de nieuwe versie van Apple Music voor Android zijn een groot aantal verbetering doorgevoerd. Allereerst is de lay-out op schop gegaan. De interface van de applicatie voor Android is nu een vrijwel exacte kopie van de Apple Music interface voor iOS.

Daarnaast is de applicatie ook op het gebied van functionaliteit sterk verbeterd. Zo kun je nu veel eenvoudiger muziek terugvinden die je hebt opgeslagen. Via het tabblad ‘bibliotheek’ krijg je door middel van vier opties de muziek die je graag streamt overzichtelijk gepresenteerd.

Ook Apple Music Radio, een van de onderdelen waarmee Apple Music de concurrentie met Spotify ruimschoots aan kan, is sterk verbeterd in de Apple Music applicatie voor Android. Radio vind je nu terug via het startscherm van de applicatie.

De Apple Music app voor Android ziet er vrijwel gelijk uit aan de applicatie voor iOS.

De Apple Music app voor Android ziet er vrijwel gelijk uit aan de applicatie voor iOS.

Tot slot is de overall werking van de app voor Android sterk verbeterd. De app werkt sneller en oogt overzichtelijker zodat het streamen van muziek via Apple Music op Android een stuk fijner werkt dan met oudere versies van de applicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.