0

Gerucht: Apple Music tarief naar 7,99 per maand

Volgens een Amerikaanse website is Apple van plan de prijs voor een Music abonnement met 20% te verlagen. Hierdoor zou een abonnement op de streaming muziekdienst van Apple op €7,99 per maand uitkomen. Dat bedrag is fors lager dan het tarief bij Spotify maar exact gelijk aan de prijs voor een abonnement op Amazon Music Unlimited.

Dat Apple met een goed antwoord komt op het goedkope tarief voor Amazon Music komt niet als een verrassing. De muziekdienst van Apple heeft moeite om de concurrentie met Spotify aan te kunnen. Verder lijkt Apple enigzins teleuropgesteld in het aantal nieuwe gebruikers dat kiest voor streaming muziek via Apple Music.

Zo is de naamsbekendheid van Spotify veel groter en profiteert de Zweedse muziekdienst ook van een grote schare trouwe fans. Maar ook omdat beide muziekdiensten in grote lijnen dezelfde functionaliteit en een gelijk muziekaanbod bieden lijkt de prijs een ultiem middel om consumenten over de streep te halen.

Ook Family abonnement goedkoper

Naast een lager tarief voor het ‘normale’ abonnement zou ook het Family abonnement goedkoper worden. Voor die vorm van streaming muziek waarbij tot 6 mensen via een abonnement muziek kunnen streamen zou 12,99 per maand afgerekend moeten worden.

Als Apple inderdaad een lager tarief zal hanteren voor het Family abonnement en als de concurrentie niet volgt dan is Apple Music de goedkoopste aanbieder van streaming muziek via een Family abonnement. En dat zou voor veel mensen wellicht een reden kunnen zijn om te kiezen voor Apple Music in plaats van voor de concurrentie.

Mochten de geruchten kloppen dan zou Apple al in december beginnen met het verlagen van de tarieven voor haar muziekdienst. Wellicht dat Apple hoopt op een forse toename van het aantal abonnee’s in de periode dat veel nieuwe iPhones gekocht worden.

Niet alleen nieuwe klanten van Apple Music kunnen profiteren van het nieuwe goedkope tarief. Ook mensen die momenteel al betaald muziek streamen met Apple Music kunnen in de periode rond de feestdagen overgezet worden naar het goedkope tarief. Ook dat tarief ook na de feestdagen blijft gelden is overigens nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.