0

Apple Music pas in Q4 op Sonos muziekspelers

De release van Apple Music komt snel dichterbij. Vandaag zal in een groot aantal landen de nieuwe muziekdienst van Apple online gezet worden. Helaas zal het voorlopig niet mogelijk zijn om muziek te streamen met Apple Music op de populaire muziekspelers van Sonos.

Volgens vertegenwoordigers van zowel Apple als Sonos heeft de ondersteuning prioriteit maar zal een Sonos versie van Apple Music pas aan het eind van dit jaar beschikbaar komen.

Dit is een teleurstelling voor mensen die hadden gerekend op een Apple Music integratie vanaf de release van de muziekdienst. Vooral de integratie van Beats Music op Sonos deed vermoeden dat Apple Music ook snel (of zelfs gelijk vanaf de start) beschikbaar zou zijn. Dit is dus niet het geval getuige onderstaande tweet.

Onduidelijk

Waarom Apple geen haast maakt met het ondersteunen van Sonos is onduidelijk. Het aantal mensen dat Sonos gebruikt in combinatie met online muziekdiensten groeit sterk. Er is zelfs een groep gebruikers die Spotify Premium alleen maar gebruikt omdat Sonos hier goed mee samenwerkt.

Mensen die toch muziek willen streamen op hun Sonos muziekspelers met Apple Music kunnen dat via een omweg toch voor elkaar krijgen. Zo is het mogelijk om via een Apple TV en de line-in op Sonos apparaten toch muziek te streamen via niet ondersteunde muziekdiensten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.