0

Apple Music officieel aangekondigd; eindelijk muziek streamen met Apple

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht en gisterenavond was het dan zover: Apple kondigde haar eigen streaming muziekdienst aan. De naam van de nieuwe muziekdienst is weinig origineel: Apple noemt haar muziekdienst ‘Apple Music’.

Ook de mogelijkheden en de prijzen zijn niet spectaculair. De prijzen zijn exact gelijk aan die van Spotify en Deezer en ook de mogelijkheden zijn in grote lijnen hetzelfde. Zo is er de mogelijkheid om muziek te downloaden en biedt de applicatie radio-stations aan.

Apple Music zal eind deze maand uitgebracht worden in meer dan 100 landen. Ook Nederland en België behoren tot deze landen. Voor een abonnement zullen gebruikers 10 euro moeten betalen.

Ook is er een abonnement voor families, zij kunnen voor 15 euro per maand tot 6 gebruikers laten streamen via de muziekdienst.

Eerst voor iOS later ook Android

>Voorlopig zal Apple Music alleen werken op mobiele telefoons en tablets met daarop iOS. Welke versie van iOS minimaal benodigd is om muziek te kunnen streamen met Apple Music is onbekend.

Verder zal in oktober een versie van Apple Music worden uitgebracht die werkt op Android smartphones. Dat is een unicum voor Apple. Nog niet eerder bracht Apple software uit voor Android.

Hoe zit het met Beats Music?

In de geruchten rondom Apple Music was sprake van een integratie tussen Beats Music en iTunes om tot een nieuwe muziekdienst te komen. Daar lijkt echter niets van waar te zijn.

Apple Music is een op zichzelf staande applicatie waarmee mensen muziek kunnen streamen. Ook Beats Music blijft voorlopig bestaan al lijkt het logisch dat Apple op termijn Beats Music zal sluiten ten gunste van Apple Music.

De applicatie om muziek te streamen op je iPad of iPhone zal in de loop van deze maand beschikbaar komen in de App store van Apple. Wil je muziek streamen met Apple Music? Dan moet je eerst die app downloaden.

Mogelijkheden Met alleen een Apple ID Betalende gebruikers van Apple Music
Bekijk de feeds van populaire artiesten met Connect Ja Ja
Volg artiesten met Connect Ja Ja
Beats 1 Radio Ja Ja
Apple Music Radio Ja liedjes overslaan beperkt mogelijk Ja ongelimiteerd liedjes overslaan
Downloaden en luisteren van muziek Nee Ja
Liken van muziek of radio Nee Ja
Ongelimiteerd muziek luisteren uit de Apple Bibliotheek Nee Ja
Apple Music downloads naar je bibliotheek Nee Ja
Muziek downloaden voor offline gebruik Nee Ja
Luister advies van experts Nee Ja
*Apple Music voor Android biedt deze mogelijkheden alleen in combinatie met een betaald abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.