0

Apple Music naar 10 miljoen betalende gebruikers

Apple was een van de laatste spelers op de markt voor online muziek die met een streaming muziekdienst kwam. De late introductie van Apple Music kwam het bedrijf op veel hoon te staan.

Toch lijkt het erop dat het bedrijf als laatst lacht: Apple Music heeft binnen 6 maanden na haar introductie al meer dan 10 miljoen betalende gebruikers. Het lijkt erop dat de strategie van het bedrijf toch de juiste was.

Dat 10 miljoen betalende gebruikers binnen zo’n korte tijd een prestatie van formaat is blijkt wel uit het feit dat de grootste concurrent van Apple, Spotify, maar liefst zes jaar nodig had om tot hetzelfde aantal betalende gebruikers te komen. Momenteel heeft Spotify ongeveer 20 miljoen betalende gebruikers.

Apple heeft twee grote voordelen die het bedrijf zo snel een leidende positie op de markt voor streaming muziek hebben gebracht. Allereerst wordt Apple Music standaard aangeboden aan iedereen die een iPhone of iPad gebruikt: hierdoor boorde Apple ineens een markt aan van miljoenen mensen: een groot gedeelte  hiervan gebruikte al iTunes om muziek te downloaden.

Verder heeft Apple exclusieve deals gesloten met grote artiesten. Taylor Swift heeft bijvoorbeeld een exclusieve deal met Apple: haar muziek wordt niet via andere diensten voor streaming muziek aangeboden. Ook Pharrell Williams heeft een vergelijkbare overeenkomst gesloten met Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.