0

Apple Music lijkt ondersteuning voor Chromecast en Home Mini te krijgen

In de nieuwste versie van de Apple Music software voor Android heeft een techblog verwijzingen ontdekt die wijzen op nieuwe functies. Zo lijkt het er op dat Apple ondersteuning krijgt voor de Chromecast, Chromecast Audio en de Google Home Mini smart-speaker.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor de vele bezitters van een abonnement op Apple Music. Zij kunnen nu voor relatief weinig geld muziek streamen op smart-tv’s, wifi-speakers en speakers met ondersteuning voor het Cast protocol van Google. De programmacode die is ontdekt wijst er namelijk sterk op dat Apple Music audio kan versturen naar deze apparaten.

Krijgt Apple Music ondersteuning voor de Chromecast?

Krijgt Apple Music ondersteuning voor de Chromecast?

De officiële aankondiging van de nieuwe functies is er nog niet. Toch lijkt het een logische volgende stap, vorige maand kondigde Apple aan dat het bedrijf werkt aan ondersteuning voor de Google Assistent. Met deze ondersteuning kun je Apple Music bedienen met je stem via je Android smartphone of tablet.

De Google Home Mini en Chromecast devices zijn in Nederland uitermate populair, ook onder Apple fans. Met name de hoge prijs en lage beschikbaarheid van de smart-speakers van Apple zijn hier debet aan. Voor de fractie van de prijs van een Apple Music speaker kun je een Google Home Mini aanschaffen. En voor iets meer geld koop je prima speakers van Harman Kardon of Bose.

bronnen:

  1. https://9to5google.com/2019/03/30/apple-music-chromecast-support/
  2. https://store.google.com/nl/product/chromecast_setup
  3. https://www.apple.com/nl/music/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.