0

Apple Music is half zo groot als Spotify

De nieuwe groei-cijfers van Spotify zijn uit, en die liegen er niet om. Het Zweedse muziekbedrijf groeide in de afgelopen vijf maanden met 10 miljoen betalende gebruikers. Hiermee versterkt Spotify haar leidende rol op de markt voor streaming muziek.

In totaal streamen nu 60 miljoen mensen muziek via een Premium abonnement terwijl het bedrijf nog eens 80 miljoen Spotify Free klanten heeft. Ondanks de enorme aantallen klanten weet Spotify nog steeds geen zwarte cijfers te schrijven. De nieuwe deals met verschillende platenlabels zal daar waarschijnlijk verandering in gaan aanbrengen.

De groeicijfers en het groeiende aantal betalende klanten zijn goed nieuws voor de bestuurders van Spotify. Al geruime tijd doen er geruchten de ronde over een mogelijke beursgang van Spotify. Hoge groei en goede deals met artiesten en labels zullen op middellange termijn hopelijk voor winst gaan zorgen voor beleggers die aandelen Spotify gaan kopen.

Apple Music heeft 30 miljoen gebruikers

Spotify is erg succesvol maar ook Apple Music zit niet stil. Het streaming muziekbedrijf  is in korte tijd uitgegroeid tot de tweede speler op de markt voor streaming muziek. Apple Music heeft inmiddels 30 miljoen gebruikers en is daarmee precies half zo groot als Spotify. Zorgelijk lijkt het feit  dat Apple Music Spotify niet kan bijbenen in haar groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.