0

Apple Music heeft ruim 6 miljoen betalende gebruikers

Apple heeft deze week voor het eerst cijfers gepubliceerd over gebruikersaantallen voor Apple Music. Rond de 15 miljoen mensen gebruiken momenteel deze muziekdienst van het bedrijf. Van deze groep betaalt ongeveer 6 miljoen voor online muziek streaming. De rest van de mensen zit nog in de gratis proefperiode die Apple iedereen aanbiedt bij het afsluiten van een abonnement op de muziekdienst.

De cijfers lijken enigszins tegen te vallen. Zeker in vergelijking met Spotify, dat bijna 20 miljoen betalende gebruikers heeft, is Apple nog een kleine speler. Spotify liet in een reactie op de Apple cijfers weten nog maandelijks nieuwe records te verbreken. Steeds meer mensen nemen een betaald abonnement op Spotify maar ook de gratis variant van die muziekdienst groeit nog altijd sterk. Ook andere muziekdiensten lijken garen te spinnen bij de release van Apple Music.

Apple heeft nog wel een troef achter de hand die het aantal betalende gebruikers sterk zou kunnen laten groeien. Binnenkort zal het bedrijf namelijk de Android versie van Apple Music uitbrengen. In de eerste maanden van haar bestaan werkte Apple Music alleen op iOS. Door een release op Android boort Apple het enorme potentieel aan van de miljoenen Android gebruikers die graag muziek willen streamen via Apple Music. Voor het einde van dit jaar zal Apple Music zowel op iOS als op Android aangeboden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.