0

Apple Music heeft meer dan 20 miljoen gebruikers

De opmars van Apple Music gaat gestaag verder. De muziekdienst van Apple heeft inmiddels meer dan 20 miljoen betalende gebruikers. Verder is het bedrijf van plan nieuwe gebruikers voor zich te winnen door meer unieke content, met een focus op video, te gaan aanbieden.

Apple Music wil meer video-content gaan aanbieden.

Apple Music wil meer video-content gaan aanbieden.

Opvallend is de groei van Apple Music niet. Wat ook concurrerende muziekdiensten groeien momenteel als kool. Wereldwijd maken meer dan 100 miljoen mensen gebruik van een online muziekdienst waarbij zowel gratis streaming als betaald streamen mogelijk is.

Apple Music heeft van deze markt rond de 20% in handen terwijl Spotify, de grootste concurrent van Apple Music, ongeveer 40% van de totale markt in handen heeft. Apple Music hoopt de komende maanden te groeien door het integreren van nieuwe soorten content in haar muziekdienst. Vooral van het toevoegen van video verwacht het bedrijf veel.

Een van de redenen van het succes van Apple Music lijkt de sterke focus op hiphop te zijn. Veel rap en urban artiesten promoten hun muziek graag via Apple Music waarbij ze vaak later ook Spotify betrekken.

Verder liet een woordvoerder van Apple Music weten weinig heil meer te zien in het sluiten van exclusieve deals met artiesten. En dat is goed nieuws voor Spotify gebruikers aangezien een aantal bekende artiesten, waaronder Adele, hun muziek exclusief aanbieden op Apple Music.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.