0

Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers

Een maand na de introductie van Apple Music streamen 11 miljoen mensen muziek via de muziekdienst van Apple. Het betreft hier alleen gratis abonnementen op Apple Music, pas na drie maanden hoeven gebruikers te gaan betalen om muziek te streamen. Om gratis te streamen moet overigens wel creditcard-informatie worden ingegeven en ook moet een Apple account worden aangemaakt.

Apple Music werd eind juni in meer dan honderd landen aangeboden. Ook in Nederland is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. De eerste drie maanden is het streamen gratis, na die periode moeten gebruikers 10 euro per maand betalen om gebruik te mogen maken van Apple Music. Apple Music is daarmee net zo duur als Spotify, All Access en andere aanbieders van streaming muziek.

Ambitieuze doelstelling

Apple heeft als doelstelling om de komende jaren 100 miljoen betalende gebruikers voor haar muziekdienst te krijgen. Daarmee zou Apple Music groter worden dan Spotify momenteel is. Dat bedrijf heeft 75 miljoen gebruikers waarvan een derde een betaald abonnement heeft.

Momenteel kunnen alleen bezitters van een iPhone of iPad met iOS 8.4 of iOS 9.0 Apple Music gebruiken. Die versies van het mobiele besturinggsysteem staan op ongeveer 40% van alle Apple devices. Ook via iTunes op Mac en Windows kan gestreamd worden met Apple Music.

Dit najaar zal Apple ook op andere platformen beschikbaar komen. Zo werkt het bedrijf aan apps voor Android en mobiele versies van Windows. Als die applicaties beschikbaar komen zou het aantal gebruikers van Apple Music nog wel eens fors kunnen stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.