0

Apple Music groeit door naar 30 miljoen abonnee’s

Apple Music heeft de afgelopen vier maanden 3 miljoen nieuwe betalende gebruikers voor zich gewonnen. In totaal streamen nu meer dan 30 miljoen gebruikers muziek met de online muziekdienst van Apple.

Vergeleken met december vorig jaar, toen Apple voor de laatste keer groeicijfers deelde, heeft de muziekdienst 10 miljoen meer betalende gebruikers. In krap een jaar tijd heeft Apple Music hiermee een groei weten te realiseren van ruim 30%.

De groei van Apple Music zat hem in de afgelopen maanden niet alleen in het aantal gebruikers. Ook de omzet van Apple Music steeg in de afgelopen periode met maar liefst 17% vergeleken met dezelfde periode in het vorige jaar.

Ondanks de forse groei is topman Lovine van Apple Music nog niet tevreden. Zo is Spotify nog verreweg de grootste aanbieder van streaming muziek. Maar ook de concurrentie achter Apple Music timmert aan de weg.

Om haar voorsprong op de concurrentie te behouden en om in te lopen op Spotify is Apple Music van plan om meer exclusieve content aan te bieden. Verder wil het bedrijf meer promoties gaan aanbieden en bestaan er plannen om video streaming aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.