0

Apple Music groeit door; Europa gebruikt Spotify

Apple Music is de afgelopen 3 maanden weer fors gegroeid. De online muziekdienst wist er sinds september 3 miljoen betalende gebruikers bij te krijgen. Hiermee is het totaal mensen dat gebruikt maakt van Apple Music gegroeid naar ruim 20 miljoen.

Vooral in niet-Europese landen groeide Apple Music sterk. Zo wist het bedrijf in Rusland, China, India en Brazilië enorm veel nieuwe gebruikers aan zich te binden. In haar thuisland Amerika en in Europa groeide Apple Music minder hard. Hier lijkt Apple Music meer last te hebben van de al bestaande concurrentie en de nieuwe aanbieders van online muziek zoals Amazon Prime Music.

Apple Music lijkt dus de juiste marketing koers te varen door drie maanden gratis streaming aan te bieden waarna dan pas betaald hoeft te worden voor het streamen van muziek. Toch is het bedrijf nog bij lange niet in de buurt van marktleider Spotify. De Zweedse muziekdienst heeft inmiddels 40 miljoen betalende gebruikers. Ook streamen meer dan 60 miljoen mensen via de gratis variant van Spotify.

Opvallend feit aan de nieuwe gebruikers die Apple Music de afgelopen maanden aan zich wist te binden: maar een enkeling van deze nieuwe gebruikers kocht het afgelopen jaar muziek via iTunes of andere diensten voor het betaald downloaden van muziek. Het lijkt er dan ook op dat betaalde streaming muziek een goed alternatief is voor mensen die liever gratis muziek downloaden.

bron: Billboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.