0

Apple Music beticht van oneerlijke concurrentie

Apple Music wordt beschuldigd vanoneerlijke concurrentie. De muziekdienst van Apple is momenteel alleen beschikbaar op iOS en heeft daar voordeel vergeleken met de concurrentie. Andere muziekdiensten moeten namelijk hun prijzen op iOS verhogen omdat Apple 10% van de omzet via de app-store als vergoeding rekent.

Uiteraard zijn Spotify, Deezer, Pandora en andere online muziekdiensten weinig gecharmeerd van dit voordeel voor Apple Music. De Amerikaanse mededingingsautoriteit is daarom gestart met het voeren van gesprekken met alle betrokken partijen. Spotify heeft haar abonnnementsgeld voor gebruikers die muziek willen streamen met Spotify op iOS al met 10% moeten verhogen.

Apple Music kwam eind vorige maand beschikbaar in Nederland en een groot aantal andere Europese landen. De dienst is vanaf de start al omstreden. Eerst was er de ophef over het niet willen betalen van royalties aan artiesten wiens muziek gratis werd gestreamt. Pas na een actie van Taylor Swift besloot Apple haar beleid op dit gebied te wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.