0

Apple HomePod ondersteunt toch Spotify

Apple brengt deze week haar eerste draadloze muziekspeler, de Apple HomePod, uit. Met dit apparaat hoopt Apple de concurrentie aan te kunnen gaan met Google en Amazon. Maar ook onder Sonos bezitters zou de HomePod wel eens goed in de smaak kunnen vallen. Vooral het design van de speaker van Apple zal grote groepen muziekliefhebbers aanspreken.

De Apple HomePod is de eerste standalone wifi luidspreker van Apple.

De Apple HomePod is de eerste standalone wifi luidspreker van Apple.

Apple’s HomePod biedt een aantal functies die de Echo Dot van Amazon en de Home Mini ook hebben. Ondanks dit feit waarschuwt Apple consumenten bij voorbaat al voor het feit dat de HomePod vooral geschikt is voor mensen die thuis over meer Apple devices beschikken. De HomePod werkt namelijk alleen samen met de iPad en de iPhone. Dit in tegenstelling tot de muziekspelers van Google en Amazon. Zij bieden ondersteuning voor zowel iOS als Android.

De Apple HomePod kun je gebruiken om thuis muziek te streamen via je wifi-netwerk. Daarvoor is een Apple Music account benodigd. Verder kun je ook MP3 bestanden streamen via iTunes. Opvallend is verder het feit dat de HomePod in tegenstelling tot eerdere berichten wel gebruikt kan worden in combinatie met Spotify. Eenvoudig is dit niet: om muziek te streamen op je Apple HomePod met Spotify moet je Spotify installeren op je smartphone of tablet en deze vervolgens via Airplay streamen.

De prijzen voor de HomePod in Nederland zijn nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk zal de speaker voor een prijs van 700 euro van de hand gaan. Ben je op zoek naar een draadloos muzieksysteem om thuis muziek te luisteren? Dan lijkt Apple’s HomePod een prijzige keuze. Voor de prijs van een homepod heb je twee Sonos Play:3 devices. Maar ook de Echo Dot van Amazon en de Google Home Mini speakers zijn vele malen goedkoper. Ben je een Apple fan en functioneert jouw hele huis op het Apple eco-systeem? Dan mag de HomePod niet ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.