0

Amerikaanse markt voor streaming muziek verdubbeld in 2016

2016 Was een recordjaar voor de Amerikaanse markt voor streaming muziek. De Amerikaanse muziekmarkt, die geldt als de grootste ter wereld, liet een groei zien van 126% binnen streaming muziek via abonnementen op online muziekdiensten.

Dankzij de groei in streaming muziek groeide ook de hele muziekmarkt in de VS. Vergeleken met 2015 werd er in Amerika bijna 5% meer muziek beluisterd in 2016. Die groei kwam geheel voor rekening van streaming muziekdiensten. De markt voor muziek downloads en die voor fysieke geluidsdragers kromp sterk.

De Amerikaanse markt voor streaming muziek is verdubbeld in 2016.

De Amerikaanse markt voor streaming muziek is verdubbeld in 2016.

Op elke dag in 2016 werd er meer muziek gestreamd dan dat er het hele jaar betaald werd gedownload, zo blijkt uit de cijfers. Toch blijft de muziekindustrie sceptisch over online muziekdiensten. Volgens een aantal platenlabels verdienen grote artiesten goed geld aan streaming muziek maar is dat voor minder bekende artiesten erg moeilijk.

In Amerika wordt de markt voor online muziek verdeeld onder een aantal grote aanbieders. Apple Music, Spotify, Tidal en Pandora zijn in Amerika de grootste streaming muziekbedrijven. Verder zijn een aantal kleinere aanbieders actief waarvan Amazon de beste papieren heeft om snel tot een van de top-spelers te worden.

Bron: Phys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.