0

Amerika: omzet uit streaming muziek hoger dan fysieke verkopen

De eerste zes maanden van dit jaar waren de beste ooit voor streaming muziekbedrijven in Amerika. Amerikanen gaven de eerste helft van dit jaar meer geld uit aan streaming muziek dan aan fysieke geluidsdragers. In totaal bedroeg de markt voor streaming muziek meer dan 1 miljard dollar; cd’s en lp’s waren goed voor een omzet van 800 miljoen.

De groei van de omzet voor streaming muziekdiensten lijkt voorlopig niet te stoppen. De grootste aanbieders van streaming muziek in Amerika, Spotify en Pandora, lijken nog steeds fors te groeien. Daarnaast is Apple ook begonnen met haar muziekdienst Apple Music. Laatstgenoemde lijkt te gaan zorgen voor een verdere groei.

De verkoop van muziek downloads via iTunes, Amazon en andere online winkels is nog altijd de belangrijkste inkomstenbron voor de Amerikaanse muziekindustrie. De meeste Amerikanen geven de voorkeur aan het downloaden van losse tracks en complete albums uit dit soort downloadwinkels.

Situatie in Nederland

Ook in Nederland en andere Europese landen wordt de omzet uit streaming muziek steeds belangrijker voor artiesten en labels. Zowel de streaming omzet als de omzet uit betaalde muziek downloads is groter dan de omzet uit de verkoop van cd’s en lp’s.

bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.