0

Amazon werkt aan eigen streaming muziekdienst

Amazon is hard aan het werk om dit najaar een eigen streaming muziekdienst te lanceren. Met deze muziekdienst wil het Amerikaanse bedrijf de concurrentie met Spotify en Apple Music aangaan. Momenteel biedt Amazon in Amerika al Prime Music aan, deze muziekdienst zou het veld moeten ruimen voor de nieuwe muziekdienst.

De plannen van Amazon lekten uit via de New York Post. Die krantmeldt dat Amazon in gesprek is met een groot aantal licentiehouders van rechten op populaire muziek. Mocht Amazon erin slagen om een flinke muziekbibliotheek samen te stellen dan zal de nieuwe muziekdienst dit najaar uitgerold worden.

De nieuwe muziekdienst zou net als Spotify en Apple Music alleen gebruikt kunnen worden in combinatie met een abonnement waarvoor maandelijks betaald moet worden. Of gebruikers ook gratis muziek kunnen streamen is nog niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of er naast het streamen van muziek ook mogelijkheden tot het downloaden van muziek tot de dienst gaan behoren.

Aan de late kant

Amazon is aan de late kant met haar plannen. Spotify en Apple Music bedienen inmiddels een ontzettend groot aantal betalende gebruikers voor streaming muziek. Of er plek is voor nog een grote aanbieder is spannend. Toch kan een late introductie ook goed uitpakken. Ook Apple was met haar Apple Music dienst aan de late kant. En juist die dienst is momenteel de meest hard groeiende muziekdienst werelwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.