0

Amazon start met eigen streaming muziekdienst

Music Unlimited is de nieuwe streaming muziekdienst van Amazon die vandaag beschikbaar kwam voor het grote publiek. Voor een prijs van €9,99 kan er gestreamd worden uit de meer dan 20 miljoen tracks tellende database van de online muziekdienst.

Amazon Music

Amazon Music

Met de nieuwe muziekdienst gaat Amazon de strijd aan met Spotify en Apple Music. Beide streaming muziekaanbieders hebben in Amerika al een grote schare fans. De grote vraag is dan ook of Amazon Music Unlimited genoeg onderscheidend vermogen heeft om een serieus alternatief te worden.

Wat in het voordeel van Amazon zal gaan werken is het goedkope tarief voor het onbeperkt streamen van muziek dat geldt voor Amazon Prime klanten. Wie bij regelmatig bij Amazon winkelt kan met zo’n Prime abonnement profiteren van aanbiedingen en speciale acties. Ben je een Amazon Prime gebruiker dan kost het streamen van muziek 8 euro per maand of 80 euro per jaar.

Verder is het ook mogelijk om voor 4 euro per maand muziek te streamen op de Echo speaker van Amazon. Deze spraakgestuurde muziekspeler, vergelijkbaar met de Google Home speaker, streamt onbeperkt muziek via een Amazon Music Unlimited account. Dit account kan dan echter niet gebruikt worden om muziek te streamen naar mobiele devices.

De applicatie voor het streamen van muziek op mobiele devices is momenteel beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone (windows 10). Deze applicatie werkt in grote lijnen hetzelfde als de applicaties van Apple Music en Spotify. Onbekend is of Amazon ook radiostations gaat aanbieden in haar muziekdienst.

bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.