0

Amazon Prime Music: mainstream muziek streamen

Amazon werkt aan eigen streaming muziekdienst.

Amazon werkt aan eigen streaming muziekdienst.

Amazon Music (Prime Music, zoals de officiele naam luidt) is een streaming muziekdienst van Amazon. De dienst werkt anders dan Spotify en Apple Music en kent enkele grote verschillen met de twee grootste aanbieders van streaming audio. 

Zo is Amazon Prime Music vooral gericht op mensen die populaire muziek streamen. De catalogus waaruit je muziek kunt streamen bedraagt namelijk maar 1 miljoen tracks. En dat is bar weinig vergeleken met de ruim 30 miljoen tracks die Apple Music en Spotify in hun catalogus aanbieden.

De gedachte achter deze beperkte catalogus is best logisch: Amazon is van mening dat het overgrote deel van de gebruikers van streaming muziekdiensten alleen muziek streamen binnen populaire genres. Door een beperkte catalogus aan te bieden wordt de mainstream muziekliefhebber goed voorzien. Mensen die meer alternatieve muziek willen streamen kunnen daarvoor terecht bij de concurrentie.

Door de kleine muziekcatalogus is de prijs voor het streamen van muziek via Amazon Prime Music flink goedkoper dan bij de Apple Music en Spotify. Voor een vast bedrag per jaar kun je onbeperkt streamen met Prime Music. Verder biedt Prime Music grofweg gezien dezelfde mogelijkheden als Spotify en Apple Music. Zo zijn er persoonlijke radiostations en op maat gemaakte playlists.

Amazon Prime Music is momenteel alleen beschikbaar in Amerika. Of de dienst ook naar Nederland komt is nog onbekend. Aangezien Prime Music in Amerika een groot succes is lijkt een release hier voor de hand te liggen. Meer informatie over Amazon Prime Music hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.