0

Amazon en Pandora ontketenen prijsoorloog op streaming muziekmarkt

Amazon.com's logo is seen at Amazon Japan's office building in Tokyo, Japan, August 8, 2016. REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Amazon.com’s logo is seen at Amazon Japan’s office building in Tokyo, Japan, August 8, 2016. REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Pandora en Amazon gaan de komende weken nieuwe versies van hun streaming muziekdiensten uitbrengen. Zowel Pandora als Amazon zijn van plan om zowel dure als goedkope abonnementen aan te gaan bieden. De goedkope varianten van beide muziekdiensten gaan per maand 5 dollar kosten terwijl voor de standaard versie 10 dollar betaald moet worden.

Met de goedkopere varianten voor de streaming abonnementen lijken beide muziekdiensten een ware prijzenoorlog te willen ontketenen. Geen enkele andere muziekdienst biedt momenteel een goedkoop abonnement aan: zowel de grote spelers als de kleinere aanbieders rekenen allemaal 10 dollar per maand voor het zonder reclame en in hoge kwaliteit streamen van muziek. Wellicht dat Pandora en Amazon  hopen op een snelle groei van het aantal gebruikers door het goedkope tarief.

Aan de goedkope abonnementen zitten wel een aantal nadelen. Zo wordt er bij Pandora alleen muziek aangeboden op basis van jouw luistervoorkeuren en luistergedrag. Vind je een track niet leuk dan kun je deze overslaan maar je kunt dus niet zelf kiezen welke muziek je wil luisteren. Wel is het mogelijk om afspeellijsten te downloaden en deze offline te luisteren. Maar ook voor het downloaden van deze muziek geldt: alleen tracks binnen jouw muzikale voorkeuren zijn offline beschikbaar.

Amazon laat haar klanten alleen goedkoop muziek streamen via haar eigen speakersystemen en mobiele platform. Iedereen die muziek wil streamen via Amazon en dat wil doen via een iPhone of Android smartphone zal gewoon 10 dollar moeten betalen.

Of beide muziekdiensten ook in Nederland beschikbaar komen is even afwachten. Pandora is nog helemaal niet actief in Nederland terwijl Amazon alleen in Engeland en Duitsland te gebruiken is voor het streamen van muziek.

bron: reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.