0

Alle muziek van Taylor Swift eindelijk weer op Spotify

Taylor Swift heeft gisteren haar muziek weer beschikbaar gemaakt op Spotify. De Amerikaanse zangeres haalde drie jaar geleden al haar albums van de muziekdienst uit onvrede met de vergoedingen die ze ontving. Ook op andere muziekdienst kunnen liefhebbers weer muziek van Taylor Swift beluisteren. Op Apple Music was de muziek van Taylor Swift in de afgelopen jaren wel gewoon te beluisteren: Swift sloot met deze muziekdienst een overeenkomst.

In 2014 leidde Taylor Swift het verzet tegen de streaming muziekindustrie. Ze was van mening dat Spotify, Deezer en andere muziekdiensten te weinig betaalden voor het aanbieden van muziek van populaire artiesten. Vooral de gratis versie van Spotify, Spotify Free, kon op geen begripvan Swift rekenen. Dit terwijl juist deze gratis versie van de muziekdienst onzettend populair bleek in de afgelopen jaren.

Naast Taylor Swift besloten ook andere artiesten om een deel van hun oeuvre te verwijderen van Spotify en consorten. Onder andere Beyonce, Jay-Z en Radiohead besloten om hun muziek niet langer te verspreiden via streaming muziekdiensten. Vooral de lage vergoedingen werden aangedragen als belangrijkste reden voor de verwijdering. Maar ook de gratis verspreiding via Spotify Free en de exclusieve overeenkomsten die sommige artiesten met een muziekdienst sluiten droegen bij aan de besluiten.

Deze week werd duidelijk dat het boegbeeld van het verzet tegen streaming muziek besloten heeft om haar muziek weer beschikbaar te maken via Spotify. Over de exacte reden voor deze verrassende zet van Taylor Swift is nog niets bekend. Waarschijnlijk ziet de zangeres nu in dat de toekomst van de muziekwereld toch echt ligt in streaming muziek. Betaalde downloads en album-verkopen zullen steeds minder opleveren en dat is natuurlijk niet fijn als je moet leven van je muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.