0

Aldi start met goedkope streaming muziekdienst

Aldi, in Nederland natuurlijk bekend van de goedkoper supermarkt, is in Duitsland begonnen met het aanbieden van een eigen streaming muziekdienst Aldi Life Musik. Ook voor deze muziekdienst geldt dat de prijs voor een maandabonnement lager ligt dan die bij de concurrentie. 

Voor een abonnement op Aldi Life Musik moet een bedrag van 7,99 euro per maand betaald worden. Voor concurrerende diensten zoals Spotify of Apple Music bedraagt het maandbedrag 9,99 euro per maand. Verder biedt Aldi een familie abonnement waarbij tot 6 mensen voor een bedrag van 15 euro per maand onbeperkt muziek kunnen streamen.

Samenwerking met Napster

Aldi heeft zelf geen contracten gesloten met labels en artiesten voor het streamen van muziek. In plaats daarvan heeft de winkelketen een contract gesloten met Napster. Op basis van de muziekcollectie van die streaming aanbieder heeft Aldi een eigen app ontwikkeld waarmee gebruikers muziek kunnen streamen in hoge kwaliteit.

Waarom labels en artiesten akkoord zijn met een lager maandbedrag dan de gebruikelijke 10 euro is onduidelijk. Wellicht dat het ontbreken van een functie waarmee gebruikers gratis muziek kunnen luisteren daar debet aan is geweest.

Apple was van plan om per maand 7,99 te gaan rekenen voor een abonnement op Apple Music. Onder druk van de muziekindustrie is daar op het laatste moment van afgezien.

Alleen in Duitsland

Momenteel biedt Aldi haar nieuwe muziekdienst alleen aan in Duitsland. Waarschijnlijk zullen andere Europese landen volgen als blijkt dat Duitsland warmloopt voor de goedkope streaming muziekdienst van Aldi.

Binnenkort zullen we op deze site een uitgebreide review plaatsen van Aldi Life Musik. Ook zullen we de muziekdienst dan vergelijken met de andere aanbieders van streaming muziek in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.