0

Afspeellijsten in Spotify beheren via een Facebook groep

Spotify en Facebook hebben een nieuwe gezamenlijke functie uitgerold waarbij het mogelijk is om in een Facebook groep een afspeellijst te beheren.De nieuwe functie heet Group Playlist en is volgens de beide bedrijven vooral bedoeld voor feestjes en lange autoritten.

Om muziek te streamen via de nieuwe functie moet de beheerder via de Messenger App van Facebook een nieuwe playlist aanmaken. Andere deelnemers aan de groep kunnen vervolgens via de Spotify extensie voor Facebook Messenger tracks toevoegen aan de afspeellijst.

De beheerder van de Facebook groep moet een account hebben bij Spotify. De deelnemers aan de groep kunnen liedjes toevoegen aan de afspeellijst zonder dat een Spotify account noodzakelijk is. Vanuit de Spotify extensie voor Facebook Messenger kunnen tracks gezocht worden op basis van titel, artiest, album of genre.

Facebook en Spotify starten samenwerking.

Facebook en Spotify starten samenwerking.

De nieuwe functie is per direct beschikbaar in de nieuwste versie van Facebook Messenger. Verder is Group Playlist ook beschikbaar in Nederland en België. Voor de verandering hebben zowel Facebook als Spotify besloten om deze nieuwe dienst wereldwijd in een keer uit te rollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.