0

ACM hoeft geen zaak tegen Datavrije muziek van T-Mobile te starten

Een Rotterdamse rechtbank heeft besloten dat de Autoriteit Consument en Markt niks hoeft te doen om T-Mobile te laten stoppen met haar ‘Datavrije Muziek‘ abonnementsdienst. Vorig jaar stapte BoF (Bits of Freedom) naar een rechter om deze te overtuigen van het feit dat de ACM verplicht een zaak tegen T-Mobile zou moeten starten.

Datavrije muziek is een abonnementsdienst van T-Mobile die het mogelijk maakt om buiten je databundel om muziek te streamen via populaire muziekdiensten. Onder andere Spotify, Deezer, Youtube en Apple Music kunnen op deze manier onbeperkt beluisterd worden door T-Mobile klanten. Het onbeperkt streamen van bepaalde muziekdiensten levert oneerlijke concurrentie op en schend daarnaast de regels voor netneutraliteit aldus BoF.

Al eerder deed BoF een poging om T-Mobile te dwingen tot het stoppen met het aanbieden van datavrije muziek. In 2017 oordeelde een rechtbank echter dat T-Mobile voldeed aan Europese regelgeving en daarom door mocht gaan met het aanbieden van de dienst voor het onbeperkt streamen van muziek. BoF is momenteel aan het uitzoeken of men in hoger beroep zal gaan om zo T-Mobile alsnog te kunnen dwingen om te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.