0

30 miljoen mensen streamen gratis muziek met Spotify

Spotify liet deze week via verschillende kanalen weten dat het bedrijf inmiddels 40 miljoen actieve gebruikers heeft. Van de 40 miljoen mensen die muziek streamen met Spotify betaalt 25%, de rest van de gebruikers streamen gratis muziek met Spotify.

30 miljoen mensen gebruiken 'gratis Spotify'

30 miljoen mensen gebruiken ‘gratis Spotify’

Het afgelopen jaar is Spotify flink gegroeid. In maart van het vorige jaar kende de online muziekdienst namelijk 18 miljoen gebruikers van gratis Spotify terwijl 6 miljoen mensen toen een abonnement hadden op een van de betaalde varianten van de dienst. Het aantal Spotify gebruikers is in de afgelopen periode dus bijna verdubbeld. Ook het aantal landen waar Spotify momenteel beschikbaar is, is het afgelopen jaar fors gegroeid.

Veranderingen bij Spotify

Spotify heeft het afgelopen jaar een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is Spotify gestopt met het goedkope abonnement om muziek te streamen. In plaats daarvan kan alleen nog gekozen worden uit een betaald abonnement van 10 euro per maand of een gratis Spotify abonnement.

Elke van de twee abonnementsvormen heeft zo zijn voor- en nadelen. Gratis Spotify is erg handig omdat je daarbij gratis muziek kunt luisteren op zowel je computer als op laptops, tablets en smartphones. Nadeel aan de gratis Spotify versie is dat deze reclames laat horen, je niet zelf kunt kiezen welke liedjes je wil horen en dat de muziek kwaliteit lager is.

De betaalde Spotify versie heeft deze beperkingen niet. Maar 10 euro per maand om muziek te luisteren ligt niet in ieders bereik. Een voordeel van Spotify Premium (zoals de betaalde Spotify variant heet) is dat je muziek kunt downloaden op je smartphone of tablet om deze op een later tijdstip te beluisteren. Zo voorkom je hoge kosten op je mobiele telefoonrekening als je veel muziek streamt via 3G of 4G mobiel internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.