0

27% van muziek-omzet in USA uit streaming muziek

De RIAA, de Amerikaanse organisatie voor de muziek-industrie, heeft de afgelopen weeknieuwe cijfers gepubliceerd over de omzet uit muziek. Opvallend is de flinke daling uit digitale muziek-verkopen via download-winkels zoals iTunes. Daarnaast is ook een forse stijging te zien in de omzet uit streaming muziek.

In de eerste zes maanden van dit jaar gaven Amerikanen 859 miljoen dollar uit aan muziekdiensten als Spotify en Pandora. Vooral de reclame-inkomsten uit gratis versies van Spotify en concurrerende muziek-streaming diensten waren een flinke bron van inkomsten. Meer dan de helft van de totale omzet kwam uit deze reclame-inkomsten.

Door de stijging van de omzet uit muziek-streaming werd de daling in digitale verkopen gecompenseerd. De totale omzet voor de Amerikaanse muziek-industrie kwam de eerste zes maanden dit jaar dan ook uit op 2,2 miljard dollar, precies evenveel als een jaar eerder.

Het aantal mensen dat een betaald abonnement afsloot bij Spotify steeg in 2014 naar 7,8 miljoen. Een jaar eerder had het bedrijf nog 5,5 miljoen betalende klanten. Spotify, en andere aanbieders van betaalde muziek streaming, verdienden in totaal 371 miljoen dollar via betaalde abonnementen. De rest van de inkomsten kwamen uit de al eerder genoemde reclames tijdens het gratis streamen van muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.