0

15 Miljoen mensen streamen muziek met Spotify Premium

En wederom een nieuwe mijlpaal voor Spotify: vandaag liet het bedrijf weten dat meer dan 15 miljoen mensen betaald muziek streamen via Spotify Premium. De grens van 15 miljoen werd eind december gepasseerd. In november vorig jaar kende Spotify al 12,5 miljoen betalende gebruikers terwijl in er in mei 2014 10 miljoen mensen betaalden voor Spotify Premium.

Het aantal mensen dat gratis Spotify (de Free variant) gebruikt is een factor 3 groter: 45 miljoen mensen streamen gratis muziek met Spotify. De verandering van de mogelijkheden waardoor ook op tablets en smartphone mensen gratis muziek kunnen streamen met Spotify heeft gezorgd voor de sterke groei in het aantal Spotify Free gebruikers.

Steeds meer Spotify Premium gebruikers

Het aantal gebruikers van Spotify Premium lijkt steeds sneller te groeien. Het lijkt erop dat steeds meer mensen betaald streamen een goed alternatief voor gratis downloaden vinden. In een maand tijd steeg het aantal betalende gebruikers van Spotify met 2,5 miljoen. Een stijging die in de geschiedenis van Spotify nog niet eerder voorkwam.

Vooral op mobiele telefoons en tablets is Spotify erg populair. Meer dan 50% van het totale Spotify gebruik verloopt via mobiele apparaten. Verder is ook de software voor computers en laptops populair: 45% van alle streaming verloopt via die (gratis) versie van Spotify. De online Spotify versie wordt bijna niet gebruikt en het aantal mensen dat Spotify gebruikt via Sonos of Raspberry Pi is marginaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.