0

Sonos test Google Assistant software op muziekspelers

Sonos heeft in een interview laten weten dat het bedrijf begonnen is met het testen van Google software voor stembediening. De komende weken zullen een groot aantal bezitters van een Play:1 of Playbase hun muziekspeler kunnen bedienen met hun stem.

Sonos hoopt de Google Assistant, zoals de stembedieningssoftware van Google officieel heet, in de loop van dit jaar uit te rollen naar iedereen met een draadloze speaker die over een microfoon beschikt. Deze microfoon wordt gebruikt om stemcommando’s op te vangen.

Of het Sonos zal lukken om haar speakers dit jaar uit te rusten met mogelijkheden tot stembediening is spannend. Veel zal afhangen van de resultaten die Sonos de komende maanden zal behalen in de tests. Over de exacte datum van de uitrol is dan ook niks bekend gemaakt.

Sonos bedienen met je stem via Google Assistant.

Sonos bedienen met je stem via Google Assistant.

Sonos ondersteunt overigens al wel andere software voor stembediening. Zo kunnen bezitters van een Alexa Echo hun Sonos muziekspelers al met hun stem bedienen. Daarnaast werkt Sonos ook via IFTTT, al is stembediening via deze dienst erg omslachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.