1

Je Sonos muzieksysteem rechtstreeks bedienen vanuit Spotify

Sonos en Spotify hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een verdere integratie tussen de draadloze speakers en de online muziekdienst. Met de nieuwste versie van de Sonos software is het nu mogelijk om je Sonos speakers rechtstreeks te bedienen vanuit Spotify. De Sonos-app is met deze verdere integratie voor mensen die muziek streamen via Spotify dus eigenlijk overbodig.

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwste Sonos software is het nodig om lid te worden van het Sonos Beta programma. Dat kan via deze link. Na je aanmelding krijg je een e-mail met daarin meer informatie over de bèta-versie van de Sonos software waarmee je via Spotify je speakers kunt bedienen. Deze bèta-versie heeft als versienummer 7.0 gekregen. Via de e-mail lees je ook hoe je de software moet installeren en activeren.

Mogelijkheden Sonos en Spotify

De mogelijkheden die je in Spotify krijgt om de speakers te bedienen lijken sterk op de mogelijkheden die de Sonos app zelf biedt. Zo kun je muziek streamen naar een speaker of meerdere speakers tegelijk. Verder kun je ook bepalen in welke kamer je welke muziek wil luisteren.

Het grote verschil tussen streamen via Sonos of streamen via de Spotify applicatie zit hem in de mogelijkheden tot het luisteren naar voor jou geselecteerde muziek. In Sonos is het aanbod aan afspeellijsten beperkt: in Spotify is dat aanbod enorm. Je kunt elke afspeellijst met een druk op de knop laten streamen naar je Sonos speakers.

Sonos en Spotify werken nu nog beter samen.

Sonos en Spotify werken nu nog beter samen.

Wat heb je verder nodig?

Om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheden is het noodzakelijk om een Spotify Premium abonnement te hebben. Met de gratis versie van Spotify is het rechtstreeks afspelen naar Sonos speakers niet mogelijk.

Verder is het noodzakelijk om een Sonos muzieksysteem te bezitten. De nieuwe applicatie werkt samen met alle speakers van Sonos: zowel de Play:1, Play:3 en Play:5 kun je gebruiken maar ook de Playbar en Sub worden ondersteund.

One Comment

  1. Helaas niet voor Spotify app op Windows Mobile. En op Windows Mobile is ook Sonos al jaren afwezig, spijtig voor een Windows & Sonos & Spotify fan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.