0

Sonos ondersteunt Apple Airplay 2

Een aantal nieuwere muziekspelers van Sonos kunnen per direct bediend worden via Apple’s digitale assistent Siri. De fabrikant heeft in de nieuwste software-update voor Sonos speakers namelijk ondersteuning voor Airplay 2 ingebouwd.

Heb je een thuis een muzieksysteem met een van deze nieuwere speakers? Dan kun je gebruik maken van veel functies die Airplay 2 mogelijk maakt. Zo is het mogelijk om rechtstreeks muziek te streamen vanaf een iPad of iPhone. Op deze manier hoef je Apple Music of Spotify niet apart in te stellen in de Sonos applicatie.

Daarnaast biedt Airplay 2 ook de mogelijkheid om een film of serie te bekijken op je mobiele Apple device en het bijbehorende geluid te streamen op je Sonos speakers. Ook dit kan rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van een aparte Sonos applicatie die wel benodigd is op Android devices.

Sonos ondersteunt Airplay 2

Sonos ondersteunt Airplay 2

Tot slot ondersteunt Airplay 2 ook Siri. Hierdoor is het mogelijk om muziek te streamen via stemcommando’s. Daarnaast kun je het volume instellen met een stemcommando en kun je eenvoudig een track skippen of opnieuw beluisteren.

Airplay 2 werkt niet op alle Sonos speakers. Alleen de Playbase, de Sonos One, de Sonos Beam en de nieuwe genereatie Play:5 speakers bieden ondersteuning voor Airplay 2 functies. Airplay 2 kwam in mei van dit jaar uit in combinatie met de nieuwste versie van iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.